Rólunk…

Már 60 éve 🙂

Székesfehérvárott a természetbarát mozgalom a II. világháború után kezdett kibontakozni. Varró Gusztáv kezdeményezésére 1955. november 18.-án alakult meg az előd szervezet,  a Vörös Meteor SK Természetjáró szakosztálya. 1962-ben Németh Gyula lett az egyesület főtitkára, majd későbbi elnöke. Ezt a funkciót 2002-ig töltötte be, majd haláláig örökös elnök volt.

A szakosztályt a korabeli sajtó 1980-ban a megye legnagyobb létszámú szakosztályának említette, taglétszám 1051 fő volt, sok tagja tevékenykedett a városi, a megyei, sőt az országos szövetségekben is. Jelenlegi taglétszáma: 324 fő,  most is a megye legnépesebb turistaszervezet.

1998-tól közhasznú szervezetként működik, így túrák többsége nyitott, azokon bárki részt vehet. A „nyílt túrák” a résztvevői 50 %-ban vendégként túráztak, túráznak.

Vérteskozmai turistaházunk a természetbarátok körében országos ismertségnek örvend, azt szívesen keresik fel a turisták távolabbi vidékekről is. Itt hét végeken ügyelet van, és a környéken, a Vértesaljára – kívánság szerint – túrákat is vezetnek.

Az egyesületet kezdettől fogva az együvé tartozás, a közös túrázás adta lehetőségekből fakadó összetartó erő, a társas együttlét öröme hatja át. Ebből fakad túráink népszerűsége és a természetjárás népszerűsítését, a természet és a környezet, valamint az egészség megóvását, ismereteink bővítését célzó kezdeményező készségünk.

Az elmúlt években átlagosan évi 350 túrát vezettünk, melyeken összesen 3500-3700 fő vett részt. A gyalogos túrák összteljesítménye 55-60 ezer km volt. Évente 10-12 autóbuszos túrát szervezünk, melynek mintegy fele a környező országokba irányult. A túrákat 26 aktív túravezető szervezi.

Elérhetőségeink:
Vértes Meteor Természetbarát Sport Egyesület
Címünk: 8000 Székesfehérvár, Ady E. u. 13. I.em.
email: vertesmeteor@gmail.com
honlap: www.vertesmeteor.hu
facebook: https://www.facebook.com/vertes.meteorse
Telefon: +36 20/220-86-34
Fogadórák : 16-17 óráig, minden csütörtökön!
Elnök: Szentes László

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s